Passa al contingut principal

Job Shadowing a Stavanger (Noruega)

 Hola a tots i totes!

Tornem a este blog d’experiències ERASMUS+ per a fer-vos partícips de la nostra segona participació en una activitat de job shadowing organitzada per la Comissió d’Internacionalització del nostre centre. 

Si la primera vegada estiguérem per terres eslovenes, en aquesta ocasió hem visitat la part més septentrional del nostre continent: Noruega. En concret, hem estat una setmana a dos centres de batxillerat de la localitat de Stavanger. Esta ciutat era una de les més pobres del país i, en l’actualitat, és la capital de la indústria del petroli noruec.

 
Als dos centres hem aprés com funciona el sistema educatiu noruec i, a més, hem compartit classes d’espanyol, d’anglès, de matemàtiques i de programació aplicada a les matemàtiques amb el professorat local. Vàrem ser acollits amb tot l’afecte i l’eficiència que pugueu imaginar fent que la nostra estada fora d’allò més productiva.

 

En general podem dir que, tot i les diferències organitzatives de l’etapa de batxillerat en aquelles terres, portem un bon grapat d’idees que esperem puguen fructificar en un futur immediat al nostre centre. Per exemple, hem observat com han aconseguit fer de la biblioteca un lloc totalment integrat amb els temps que vivim i els interessos dels alumnes. També hem assentat les bases d’un futur projecte que puga incloure una estada d’alumnes de l’ISCA en el país escandinau.

No podem acabar aquesta ressenya sense comentar l’aspecte d’immersió cultural. Noruega és un país amb una naturalesa espectacularment grandiosa i amb gent que, contràriament al que podríeu pensar, al cap de ben poc temps s’esforça per fer-te sentir com a casa i s’obri per a ajudar-te en allò que pugues necessitar. El fet de poder comptar amb la nostra amiga Hilde com a guia local ha estat impagable.



Ja veieu que tot són avantatges! Animeu-vos a participar en estos projectes, veureu com voleu repetir ;)

Fins a la pròxima!

David Campos, Maje Estarlich i Javi Moreno

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ERASMUS+: FORMACIÓ SOBRE INCLUSIÓ A FLORÈNCIA

La segona setmana de març vam gaudir de l’experiència Erasmus+ amb una formació sobre inclusió educativa en la meravellosa capital de la Toscana italiana, Florència, on vam gaudir d’algunes de les obres artístiques més importants del món, la deliciosa gastronomia italiana i la millor companyia d’altres docents d’Espanya, Croàcia, Noruega i Grècia. La paraula que millor defineix la nostra experiència és inclusió . A més de ser el tema principal de la formació, l'experiència Erasmus+ es caracteritza perquè coneixes a moltes persones de diferents països europeus en un entorn multilingüe en què tots s’expressen en una segona llengua, l’anglès, i a nivell professional, que es desenvolupen en diferents etapes educatives. Les nostres companyes eren professores d’infantil, secundària, FP i FPA, cosa que enriquia els intercanvis d’experiències i sabers docents. El curs, Dissenyar entorns d’aprenentatge inclusius per a donar suport a tots els estudiants , va ser impartit per la professora

Curso de formación en CLIL en Dublin (Irlanda)

  Hola a todos, cuando la Comisión de Internacionalización del IES Consuelo Aranda, centro en el que trabajamos como profesoras nos brindó la oportunidad de participar en el programa Erasmus +, sentimos, desde el primer momento, que era una oportunidad que no podíamos ignorar. Estábamos seguras que esta experiencia iba a ser muy enriquecedora ya que nos iba a permitir, no solamente mejorar nuestros conocimientos en inglés, sino también estrategias para poder vehicular nuestras materias en lengua extranjera, algo que nos parece muy interesante ya que somos un centro plurilingüe. Por todo ello aceptamos participar y nos embarcamos rumbo a Dublín. ¡¡Nos esperaba un curso de CLIL de 1 semana!!   Ahora que ya estamos de vuelta solo podemos decir que el curso y la estancia en Dublín superaron todas nuestras expectativas. El curso fue muy interesante y motivador. Éramos un grupo reducido de profesores de distintas partes de Europa y gracias a la metodología utilizada las clases fueron