Passa al contingut principal

Job Shadowing a Stavanger (Noruega)

 Hola a tots i totes!

Tornem a este blog d’experiències ERASMUS+ per a fer-vos partícips de la nostra segona participació en una activitat de job shadowing organitzada per la Comissió d’Internacionalització del nostre centre. 

Si la primera vegada estiguérem per terres eslovenes, en aquesta ocasió hem visitat la part més septentrional del nostre continent: Noruega. En concret, hem estat una setmana a dos centres de batxillerat de la localitat de Stavanger. Esta ciutat era una de les més pobres del país i, en l’actualitat, és la capital de la indústria del petroli noruec.

 
Als dos centres hem aprés com funciona el sistema educatiu noruec i, a més, hem compartit classes d’espanyol, d’anglès, de matemàtiques i de programació aplicada a les matemàtiques amb el professorat local. Vàrem ser acollits amb tot l’afecte i l’eficiència que pugueu imaginar fent que la nostra estada fora d’allò més productiva.

 

En general podem dir que, tot i les diferències organitzatives de l’etapa de batxillerat en aquelles terres, portem un bon grapat d’idees que esperem puguen fructificar en un futur immediat al nostre centre. Per exemple, hem observat com han aconseguit fer de la biblioteca un lloc totalment integrat amb els temps que vivim i els interessos dels alumnes. També hem assentat les bases d’un futur projecte que puga incloure una estada d’alumnes de l’ISCA en el país escandinau.

No podem acabar aquesta ressenya sense comentar l’aspecte d’immersió cultural. Noruega és un país amb una naturalesa espectacularment grandiosa i amb gent que, contràriament al que podríeu pensar, al cap de ben poc temps s’esforça per fer-te sentir com a casa i s’obri per a ajudar-te en allò que pugues necessitar. El fet de poder comptar amb la nostra amiga Hilde com a guia local ha estat impagable.



Ja veieu que tot són avantatges! Animeu-vos a participar en estos projectes, veureu com voleu repetir ;)

Fins a la pròxima!

David Campos, Maje Estarlich i Javi Moreno

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Erasmus+: Curs Ferramentes TIC en Malta

Las primeras experiencias son siempre un sentimiento de adrenalina, expectativa e ilusión desbordante difícilmente descriptible pero con un resultado altamente excitante y satisfactorio.     Curiosamente es esta sensación la experimentada por dos profesores del IES Consuelo Aranda de Alberic cuando se embarcaron en su primera experiencia Erasmus+ . Somos Raúl y Xavi , dos profesores del IES, quienes tomamos la iniciativa de navegar rumbo a Malta para envolvernos de su riqueza cultural y artística, al mismo tiempo que disfrutábamos junto a docentes de diferentes partes de Europa de un curso sobre las TICs que como docentes podemos y debemos de incorporar a nuestra tarea diaria ( Boost your ICT Skills Technology in the Classroom ).      La comisión de internacionalización de nuestro centro nos brindó la oportunidad de asistir durante una semana a ETI Malta para realizar el curso del que hablábamos antes. Malta es un crisol de culturas diferentes y el marco fundam...

Curs de formació "Diversity" en Malta

  Sempre havia desitjat ser alumna Erasmus però quan era estudiant universitària per diferents motius no vaig poder fer realitat un dels meus desitjos.    A ra, i gràcies a l’oportunitat que m’ ha donat la Comiss ió d’internalització del IES Consuelo Aranda, ho he pogut fer realitat.    Ha estat una de les millors experiències formatives que he viscut fins ara perque aprens, coneixes i convius amb altres companys i companyes d’altres nacionalitats. La meua experiència ha durat 7 dies a Malta, país on es barreja la cultura anglesa amb l’estil de vida mediterrani. He tingut l’oportunitat de millorar la meua comunicació oral amb l'anglès a més a més, de formar-me amb un curs de Diversity .       Un dels objectius principals del curs era conèixer i aprendre com motivar als alumnes de diferents nacionalitats, i el repte que els suposa a aquest alumnat, aplegar a un altre país i de cop i volta haver d’aprendre dos idiome s i fins i tot ...