Passa al contingut principal

ERASMUS+: FORMACIÓ SOBRE INCLUSIÓ A FLORÈNCIA

Presentant l'ISCA

La segona setmana de març vam gaudir de l’experiència Erasmus+ amb una formació sobre inclusió educativa en la meravellosa capital de la Toscana italiana, Florència, on vam gaudir d’algunes de les obres artístiques més importants del món, la deliciosa gastronomia italiana i la millor companyia d’altres docents d’Espanya, Croàcia, Noruega i Grècia.

La paraula que millor defineix la nostra experiència és inclusió. A més de ser el tema principal de la formació, l'experiència Erasmus+ es caracteritza perquè coneixes a moltes persones de diferents països europeus en un entorn multilingüe en què tots s’expressen en una segona llengua, l’anglès, i a nivell professional, que es desenvolupen en diferents etapes educatives. Les nostres companyes eren professores d’infantil, secundària, FP i FPA, cosa que enriquia els intercanvis d’experiències i sabers docents.

El curs, Dissenyar entorns d’aprenentatge inclusius per a donar suport a tots els estudiants, va ser impartit per la professora Maddalena Bucciarelli, experta en diferents àmbits educatius. Maddalena ens va aportar molts recursos i estratègies per a millorar la nostra tasca professional, però a més a més, aquest curs també es va veure enriquit per les aportacions de tots i cadascun dels membres que formaven el grup.

Com a conclusió ens agradaria dir que aquesta experiència és una OPORTUNITAT per a aprendre aspectes professionals, personals i socials al mateix temps que es gaudeix d’una experiència nova, emocionant i enriquidora, i que seria extraordinari que tots els docents pogueren viure-la.

En definitiva, es tracta d’una experiència molt enriquidora 100% recomanable per a tots els docents.

Talia Tomàs, orientadora

Carolina Vicent, professora d’anglès

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Curs de formació "Diversity" en Malta

  Sempre havia desitjat ser alumna Erasmus però quan era estudiant universitària per diferents motius no vaig poder fer realitat un dels meus desitjos.    A ra, i gràcies a l’oportunitat que m’ ha donat la Comiss ió d’internalització del IES Consuelo Aranda, ho he pogut fer realitat.    Ha estat una de les millors experiències formatives que he viscut fins ara perque aprens, coneixes i convius amb altres companys i companyes d’altres nacionalitats. La meua experiència ha durat 7 dies a Malta, país on es barreja la cultura anglesa amb l’estil de vida mediterrani. He tingut l’oportunitat de millorar la meua comunicació oral amb l'anglès a més a més, de formar-me amb un curs de Diversity .       Un dels objectius principals del curs era conèixer i aprendre com motivar als alumnes de diferents nacionalitats, i el repte que els suposa a aquest alumnat, aplegar a un altre país i de cop i volta haver d’aprendre dos idiome s i fins i tot tres. Al realitzar aquest curs ens oferia la

Job Shadowing a Stavanger (Noruega)

  Hola a tots i totes! Tornem a este blog d’experiències ERASMUS+ per a fer-vos partícips de la nostra segona participació en una activitat de job shadowing organitzada per la Comissió d’Internacionalització del nostre centre.  Si la primera vegada estiguérem per terres eslovenes, en aquesta ocasió hem visitat la part més septentrional del nostre continent: Noruega . En concret, hem estat una setmana a dos centres de batxillerat de la localitat de Stavanger . Esta ciutat era una de les més pobres del país i, en l’actualitat, és la capital de la indústria del petroli noruec.   Als dos centres hem aprés com funciona el sistema educatiu noruec i, a més, hem compartit classes d’espanyol, d’anglès, de matemàtiques i de programació aplicada a les matemàtiques amb el professorat local. Vàrem ser acollits amb tot l’afecte i l’eficiència que pugueu imaginar fent que la nostra estada fora d’allò més productiva.   En general podem dir que, tot i les diferències organitzatives de l’etapa de